Tyllihameen ompelu

Tyllihameesta saa tarvittavan mittasen just siihen omaan mekkoon, kun sen tekee ite.

Tarvitset siis suuren suuren määrän tylliä ja kanttinauhaa sekä vyötärökaitaleeseen alushamekangasta ja kuminauhaa. Mulla meni muhkeampaan versioon kanttinauhaakin yli rullallinen..eli kannattaa ostaa samantien se KOKO rulla, niin pääsee ainakin alkuun. Leikkaa tyllistä noin 20-30 cm suikaleita joilla mittaa voi olla miten paljon tai vähän. Esim. jos sulta löytyy suikaleita kaapista, niin älä heitä hukkaan, niillä voi ihan vallan mainiosti tehdä tän tai sitten jos löytyy pidempi setti suoraan niin siitäkin sitten vaan. Aina kun edellinen suikale loppuu, ompelet muutaman sentin niitä ensin päällekkäin. Ite rypytin matkanvarrella, mutta jos olet viitseliäs niin neuloilla sitten vaan tyllikangas kiinni ennen ompelua.


Alota tekemällä vyötärökaitale. Ompele siitä noin 15-25cm korkea ja siihen kuminauhakuja. Toiseen reunaan alotat ompelemaan tyllikangasta. Sen jälkeen ompelet koko tyllin mitalla kanttinauhaa, eli viimeistelet kerroksen. Kanttinauhaan aletaan ommella sitten seuraavaa kerrosta ja jokaisen kerroksen päätteeks ommellaan kanttinauha kiinni. Helmaan tulee siis myös kanttinauhakierros. Lopuksi viimeistelet pujottamalla kuminauhan vyötärökaitaleen kujaan ja mittaamalla se omalle lantiolle sopivaksi.
Ekaan kerrokseen ei kannata ryppyä laittaa ihan hirveästi. Toiseen kerrokseen sitten vähän enemmän ja kolmanteen eniten. Tai riippuu tietysti montako kerrosta teet. Lyhyeen hameeseen yks kerros tai kaks kerrosta, eli rypytys sen mukaan. Oma kolmen kerroksen tyllihame ei ole hirveän muhkea, mutta kahden kerroksen tyllissä muhkeuttakin löytyy.


tyllihameen helma

ompeluvaiheessa

valmis 3kerroksinen tyllihame

Kommentit

Suosittuja