Mitä purkissa säilötään kesän jälkeen?

Tänään on töistä vapaata ja voin todeta syksyn tulleen. Arvostan aamuissa ainakin ehdottomasti sitä, että on aikaa. Aikaa oleilla ja juoda monta kuppia teetä. Olla lähtemättä ulos, jos syksyinen sade ja tuuli ei innostakaan. Tänään herättelin itseni kattomalla yhtä lempparisarjoistani, Gilmoren tyttöjä ja jatkamalla virkkaustyötä. Muistin taas miten rentouttavaa virkkaaminen on!
Syksyllä, kun kaivautuu sohvannurkkaan tulee kaivettua koukut ja langat esille. Talvi on ehdottomasti mun suosikki neljästä vuodenajasta. Syksyä seuraa aina kauan odotettu lumi ja pakkanen. Odottelen jo malttamattomana ensilunta, se tekee ympäristöstä taianomaisen ja valoisan. Jotta talvellakin kuitenkin muistais kaikki kesän ja syksyn värit, moni säilöö kesän ja syksyn purkkiin. Mutta mitä tehdä jos marjat ja sienet on pakkasessa? Sieltähän ne ei pääse ollenkaan valloilleen! Ratkasin tämän ongelman säilömällä vähän toisenlaisia asioita kesästä ja syksystä purkkiin..

Syyspurkin, jonka sisältö on kerätty syksyisiltä kaduilta ja annettu kuivua ja painua kirjojen välissä, annoin lahjaksi ystävälleni. Kesäpurkin pidin itse, siinä on kuva joka muistuttaa yhdestä hienosta päivästä sekä sininen kukka joka muistuttaa tärkeästä päivästä.

Kesä ja syksy purkissa

Syksyn lehdistä voi myös tehdä esim. kivoja kortteja ja kaikenlaisia koristeita. Joka syksy mulla on ollut lehtiä koristamassa asuinoloja, mutta tänä syksynä olen suurimmaks osaks tyytynyt ihailemaan märälle asfaltille väriä tuovia lehtiä. Jotain kuitenkin kesästä on ilmeisesti jäänyt mielen nurkkiin pyörimään enemmänkin, kun lehdet sai ajattelemaan lennokkaasti:

Siivet ja tuntosarvet
Tälläkin on siivet ja tuntosarvet!

Kaunista syksyn alkua!



Kommentit

Suosittuja