Omenaa ja inkivääriä hilloon

Kaikki on parempaa, kun tekee ite?

Tarvitset:
Omenaa
Tuoretta inkivääriä
Sokeria (voit käyttää joko hillosokeria tai vaikka ruokosokeria)
Vettä


Kuori ja pilko omenat. Laita kattilan pohjalle hiukan vettä (2kg omenoita riittää 2dl vettä), kiehauta ja lisää omenat. Anna kiehahtaa ja muhia niin kauan, että omenat alkaa pehmenemään. Lisää sokeri ja pilkottu inkivääri (2kg omenoita voi laittaa parin sentin pätkä tuoretta inkivääriä, eikä tule ainakaan liian mausteista), sekoita ja anna vielä hautua. Ota kattila pois liedeltä kunnes omenat on niin pehmeitä, että ne voi survoa soseeksi. Käytä soseuttamiseen joko käsin käytettävää survinta tai sitten surauttele esim. sauvasekottimella soseeksi.

Inkivääri on makuasia. Sitä laitetaan niin paljon kun makuaisti tykkää.

Tästä hillosta tulee aivan loistava täyte loppuvuoden torttuihin! Toimii myös aamupuuron kanssa ja tuliaisena ystäville.

Kommentit

Suosittuja