Festarielämää!


Kesän festareita odottelee jo talvesta, kun päivämääriä alkaa tippumaan ja bändejä varmistumaan. Vaikka en olekaan ehtiny koluamaan edes kaikkia isoja festareita tässä maassa läpitte, saatika sitten murto-osaa pienemmistäkään, on festarimittariin ehtiny kertyä 10 vuotta talkootyötä ja sitä ennen muutamia vuosia ihan asiakkaana viihtymistä. Kaiken kaikkiaan olen kolunnut vuosien aikana nopeasti laskettuna vähintään viidetkymmenet festarit. Festarielämä on kokemisen arvoinen talkoolaisena!

Joka vuosi saa talkootöistä paidan, jolla koluta festariviikonloppu läpitte. Kun paitoja alkaa kertyä, mutta niitä ei välttämättä tule käytettyä niin paljoa tai ne alkavat käytöstä hajota, sitä miettii mitä ihmettä näillä sitten tekee!?
Ratkaisin yhtenä kesänä tän ongelman, kun festareilta jäi käteen työntekijöiden festarihuppari. Otin esille paidat, sakset, ompelukoneen ja nuppineuloja. Sakset viuhuivat ja ompelukone hurisi, tuloksena oli tämä:

Hupun pääkallo ja Heavy Worker rinnassa


Paitojen lisääntyessä, huppariin tuli lisää kuvaa. Huppari lämmittää mukavasti vilposilla keleillä, kun kangaskerros lisääntyy. Ja olenpa saanut hupparista oikeen kivaa palautettakin ja hauskoja kohtaamisia, se kun sattuu olemaan aika värikäs näkymä. Ihan kaikkien paitojen kuvioita ei toki tähän huppariin mahdu upottamaan, mutta helmasta virttynyt t-paita kelpaa vaikka mihin! Yhdestä kangaskassista, joka alkoi repeilemään niin pahasti ettei sitä kannattanut enää korjailla, tein suojapussukan ulkoiselle muistille. 
 
T-paidasta sensijaan teinkin kangaskassin tuon rikkoontuneen tilalle. Tässä kangaskassissa on käytetty hihansuut hyödyksi kahvoissa, joten niitäkään ei tarvinut erikseen ommella. Kaula-aukosta leikataan sopivan kokoinen, ellei sitten halua pitää kassin suuaukkoa pienenä. Reunojen huolittelunkin voi tehdä noihin hihansuihin sekä kassin suuaukkoon, samalla kantokahvoistakin tulee kestävämmät. Nämä huolittelemattomatkin tosin on kestänyt ihan tarpeeksi hyvin:

 

Kommentit

Suosittuja