Hän polkee fillarillain..

Ring ring! Kesällä näkee jos minkämoisia fillareita ja on hauskaa, kun ihmiset tuunailee niitä.

Löysin Suuri Käsityö -lehdestä ohjeen, jossa ommeltiin pyöräntarakalle tuleva tavarapussukka, tarakkalaukku, millä sitä sitten haluaakaan kutsua. Harmi vaan, olen kadottanut jonnekin papereiden uumeniin tuon ohjeen, enkä sitä ole löytänyt vielä kirjastossakaan käsityö -lehtiä selailemalla. Ehkä se jostain vielä eteen tulee, kun ohjelaatikoitani pengon ja osaan sanoa mistä numerosta ja miltä vuodelta ohje on.

Tarakkapussukasta tuli tällanen ja kyydissä olevasta Jussukasta kerron myöhemmin lisää:

 

Koska en ole raaskinut tuota tarakalla kuljettaa, siitä syystä etten ole sitä kiinnittänyt pyörääni mitenkään, käytän tätä säilytyspussukkana sängynpäädyssä.


Pussukan rusettinauhat ja reunat sekä pussukoiden sisäpuolet on pellavakangasta, mikä kestää hyvin ja on jämäkkää. Muuten kankaat on ihan perus ohutta puuvillakangasta. Jotta tätä olis tarakalla turvallisempi kuljettaa, on tuonne kummankin pussukan taakse ommeltu ikäänkuin taskut. Niistä sujahtaa sisään kovike joka pitää kankaat poissa pinnoista ja muutenkin pussukan ruodussa. Kovikkeena olen käyttänyt tässä ihan paksua pahvia, jonka leikkasin vanhoista parhaat päivänsä nähneistä muuttolaatikoiden kyljistä. Purjerenkaista voisi ommella paikat naruille tai jollekin muulle, millä kiinnittää pussukan tarakalle.

Kommentit

Suosittuja